19 mei 2015

Spinazietaart met geitenkaas

Zomaar een middag echt vrij. Tijd om wat lekkers op tafel te zetten. Ik had nog zachte geitenkaas en spinazie in de koelkast staan. Dat was dus makkelijk. Een lekkere quiche.
Zelf hou ik van een knapperige harde korst en maak dus een deeg hier voor. Maar je kan het ook met bladerdeeg doen. Maar de taart dan in een hogere springvorm en plak de blaadjes goed aan elkaar.

Tip om te zorgen dat het deeg niet te veel krimpt tijdens het bakken. Een paar lepels azijn. Het deeg wordt dan minder elastisch en is makkelijk uit te rollen en krimpt niet tijdens het bakken.


Spinazietaart met geitenkaas

Deeg:
250 gr bloem
110 gr koude boter
snuf zout
3 el azijn
70 ml koud water

Vulling:
500 gr verse spinazie
2 eieren
2 teentjes knoflook
100 gr zachte geitenkaas
50 gr geraspte kaas
handje verse of 1 el dille
zout en peper naar smaak

Snij de boter in de bloem fijn met twee messen en verkruimel tot heel fijn met je vingers. Voeg azijn, zout en water toe en kneed snel tot een egaal deeg. Laat een uur rusten in de koelkast.

Bak de spinazie heel even aan in een droge koekenpan en houd warm in een pan met deksel. Laat het vocht uitlekken, evt even uitknijpen.
Hak de knoflook fijn en voeg alles samen in een kom.

Rol het deeg uit en bedek een ingevette bakvorm. Ik koos voor een lage vlaaivorm. Vul de bodem met het spinazie mengsel en bak in 45 min op 170C gaar. Niet te donker laten kleuren.
Laat de taart iets afkoelen en haal hem dan uit de vorm. 

Heerlijk met gebakken aardappelen of rijke salade. 
Ook koud heel lekker bij de picknick of mee naar school. 


Geen opmerkingen: