11 januari 2015

Eierkoeken

De kinderen waren vreselijk vroeg wakker en wilde 'iets bakken '. Dus stonden wij nog voor het licht was buiten eierkoeken aan het maken. Super makkelijk en altijd een succes.
Volgende keer ga ik het met iets minder suiker proberen en volkoren (spelt)  meel.


Eierkoeken 

2 eieren
100 gr suiker
1 citroen of 1 tl kant en klaar citroenrasp
100 gr bloem
1/2 tl bakpoeder

Meng de eieren, citroenrasp en suiker. Mix tot het wit en schuimend is.
Spatel voorzichtig de bloem en bakpoeder er door. Niet te hard roeren dan verlies je luchtigheid.
Verwarm de oven voor op 180c en bekleed de plaat met bakpapier.
De eierkoeken lopen uit dus 4-5 per keer bakken. Een flinke eetlepel per koek.
Bak de eierkoeken in 8 minuten, probeer ze niet te laten kleuren. Ze drogen snel uit. Even op een afkoel rooster leggen.

Om lekkere plakkerige eierkoeken te krijgen moet je ze na 2 minuten op het rooster meteen in een plasticzak doen. Zo blijven ze vers en zacht. 


Geen opmerkingen: