14 november 2014

Pancakes

Afgelopen lente hadden we een jong koppel uit New York te logeren. Als verrassing voor de kinderen bakte ze een enorme berg 'american pancakes' met bosbessen. 
Het recept keek ik af en sindsdien Is het hier een hit.
De kunst ligt in de juiste dikte van het beslag. Die moet yoghurt dik zijn. 
Als extra vulling kan je er bosbessen of rozijnen door doen. 
Ik gebruik als bloem een mix van tarwe bloem, volkoren meel en een eetlepel boekweit bloem.
Dek ze tijdens het bakken af zodat ze zacht en warm blijven. 
Ook ideaal voor de diepvries.


Pancakes New York style 

400 ml melk
1 ei
200 gr bloem
1 tl bakpoeder
3 el olie

Meng alles met een garde door elkaar.  Klop het goed luchtig. Als het te dik is voeg wat melk toe, is het te dun wat bloem. Laat het 10 minuten rusten om.de bakpoeder zijn werk te laten doen.
Ik bak ze per drie in een platte dunne crêpe pan. Een juslepel beslag per pannenkoek. Het vuur niet te hoog. Als er gaatjes ontstaan en de bovenkant droog is omdraaien. Nog een 2-3 minuten en dan zijn ze klaar.

Geen opmerkingen: