24 november 2014

Maandag Vis dag

De nieuwe week beginnen wij graag zonder vlees. En dan de ene keer met vis en de andere keer gewoon zonder.
Vandaag was vis dag.


Vis met pasta en roomsaus 

Tilapia of andere vis
1 prei in dikke ringen
1 el boter
1 el bloem
1 sjalotje, gesnipperd
1 tl visbouillon poeder
200 ml kookroom
50 ml water
1 el citroensap
2 tl gedroogde dille
Pasta naar keuze
Broccoli
Paddestoelen mix


Eerst de saus maken.
Laat de boter zachtjes smelten en fruit de sjalot. Roer de bloem er door en laat 5 minuten garen. Blus af met het water. Roer tot dikke saus en breng op smaak met de vis bouillon, dille, citroensap  en de room.
Leg de vis in een ovenschaal of maak kleine pakketjes van aluminiumfolie. Verdeel de prei over de vis en maak op smaak met peper en zout. Giet de helft van de saus er over heen en dek de schaal af met aluminiumfolie. Gaar de vis in 30 minuten op 180C.
Kook de pasta zo als aangegeven op de verpakking.
Snij broccoli in roosjes en kook met wat zout gaar.
Laat een el boter smelten en bak de paddestoelen met wat zout en peper.

Serveer met een frisse salade. 

Geen opmerkingen: