26 oktober 2014

Stoofpot voor de donkere periode

Een voedzame en hele simpele maaltijd. Dit wordt echt een topper bij ons deze donkere periode. En je kan eindeloos mee variëren.
De hoeveelheden van alles is niet zo belangrijk, ik gebruik 80 gr vlees pp en voor de rest wat ik in huis heb. Van dit recept hadden we 1 portie over.
Ik gebruik voor dit soort gerechten de slowcooker maar het kan ook prima in een stevige sudderpan. Halveer de tijd dan. En proef of het gaar is na die tijd. Laat anders nog op staan.



Stoofpotje 


350 gr rundvlees met vet
1 pastinaak
1/2 fles pompoen
3 aardappelen
1 ui
2 knoflook
1 kop bruine linzen (gedroogde)
1/2 kop  rogge (hele korrel)
Zout en peper naar smaak
Flinke klont roomboter

Snij alles in flinke stukken. Ik ben lui en schil de aardappelen en pompoen niet. Ook een manier om nog wat meer smaak en vezels in het gerecht te krijgen.
Laat de roomboter licht kleuren en bak het vlees er in.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en zet het onder kokend water.
Laat zo 7-8 uur staan op de hoogste stand. Als je een gewone pan gebruikt 4-5 uur op een zeer laag vuur.
Roeren is niet nodig.
Een half uur voor het eten even proeven en op smaak maken.
Wij aten er een stuk brood bij om lekker mee te soppen.



Geen opmerkingen: