30 augustus 2014

Couscous met rundvlees

Dit is nou echt zo'n gerecht waarvan je blijft eten. Door de verrassende smaken en diversiteit van de ingrediënten.
Ik maakte het in een slowcooker, maar het kan ook prima in een braadpan.



Couscous met rundvlees 

4 personen

350 gr runderlappen
3 teentjes knoflook
300 ml (lams)bouillon
2 tl ras el hanout
1,5 tl sabah baharat (7 kruiden mengsel)
1/2 tl saffraan
200 gr (volkoren) couscous
1 courgette
3 kleuren paprika
1 ui
1/2 tl ras el hanout
Zout
Peper
4 lamsworstjes
Handje zwarte olijven
Bosje verse koriander
Olijfolie


Snij het rundvlees is stukjes van twee centimeter. Snipper de knoflook en doe met wat olijfolie en de kruiden in de pan. 
Voeg bouillon toe en laat op heel laag vuur garen. Let op dat het vlees genoeg vocht heeft, voeg water toe als het nodig is. 
Als het vlees gaar is haal je het uit de pan, laat het vocht er in zitten. 
Voeg couscous toe en extra kokend water  zodat er een halve centimeter water boven de couscous staat. Deksel erop, vuur uit. Laat zo gaar worden. 
LET OP sommige soorten couscous moeten wel even echt gekookt worden, lees de verpakking.

Snij ondertussen de groenten in grove stukken. 
Bak de ui in wat olijfolie en voeg paprika en courgette toe. Maak op smaak met wat zout, peper en ras el hanout. 
Niet te gaar bakken.
Roer de couscous los met een vork en proef. Misschien moet er wat zout bij.
Leg de groenten, met eventuel vocht op de couscous. Verdeel het rundvlees en olijven er omheen. Zet nu weer op heel laag vuur aan om door te warmen. Goed opletten. 
Bak ondertussen de worstjes en hak de koriander.
Leg worstjes op de couscous en strooi de koriander er over heen.
Lekker met een tomaten salade en vers Marokkaans brood.

Geen opmerkingen: