4 juli 2014

Baba Ganoush


Van Turkije tot Tunesië, overal, in elke familie is er een eigen recept van dit gerecht. 
Verhitte discussies over het wel of niet toevoegen van yoghurt of tahin.
Maar over één ding is iedereen het eens, de gerookte smaak van de aubergine is de beste manier om de eetlust op te wekken.
Je zult dit gerecht dan ook vaak als voorgerecht krijgen in plaatselijke restaurants.
Ook ik heb mijn eigen smaak, gebaseerd op de ganoush die ik in Egypte heb gegeten. Fris en licht zuur.
Ik maak het gemakkelijk door een pot
gerookte aubergine prut te kopen bij de Turkse winkel. Maar traditioneel moet je eerst de aubergine roosteren op een open vuur, tot ze zwart zijn. Daarna pureren.


Baba Ganoush 

300 gr gerookte aubergine
4 teentjes knoflook, geraspt
100 gr tahin
80 gr volle Turkse yoghurt
Zee zout
Peper
Limoensap naar smaak

Mix alles door elkaar en laat minstens een uur op smaak komen.
Voor het eten het in een laag schaaltje doen en giet er hele goede olijfolie op.
Geniet er van door het oude knapperige brood van de dag er voor te gebruiken als lepel.


Bismillah,
Eet smakelijk



1 opmerking:

Olga Garces zei

Hi! I would like to share your recipes on our site. Making your content available to our users would increase the visits to your blog and we would happy to have your nice images and recipes with us :). If you like the idea, please, visit mytaste.be. You will find a link with the instructions clicking on the link just under TOP 10 food blogs.