17 juni 2014

Spinazie taart

Ik bak eigenlijk nooit hartige taarten. En de keren dat ik een poging waagde ging het mis.
Vandaag toch nog weer eens een poging gedaan. En met zeer goed resultaat. De taart was stevig en zeer goed van smaak.

1 kg diepvries bladspinazie
2 teentjes knoflook
200 gr feta van een goede kwaliteit
4 eieren
2 el gedroogde dille
1 tl gedroogde munt
Peper uit de molen
Beetje zout
8 plakjes bladerdeeg
Kleine springvorm
Vetvrij papier

Laat de spinazie ontdooien en druk in een vergiet het meeste vocht er uit.
Snij de feta fijn.
Hak de knoflook fijn en meng samen met de rest van de ingrediënten met de spinazie.
Frommel het papier tot een prop en maak het nat. Zo wordt het soepel en kan je de springvorm bekleden.
Bedek heel de vorm met het bladerdeeg. Druk de naden goed dicht.
Doe de spinazie er in en druk licht aan. Bak de taart voor minstens 45 minuten op 180 C.
Laat de taart iets afkoelen voor dat je de springvorm los maakt.
Zo wel warm als koud erg lekker.

Geen opmerkingen: