29 december 2013

patacones

Sinds kort ben ik wat meer aan het leren over de midden en zuid Amerikaanse keuken. Mijn man komt uit Colombia en we willen wat meer 'back to my roots' eten. Dus aan mij de taak om dat even te leren.
Nu het vakantie is heb ik daar wat meer tijd voor. Vandaag met een simpel bij gerecht en straat snack begonnen wat overal in Latijns-Amerika gegeten wordt, patacones. Gebakken groene/zwarte banaan. Gebruik voor dit gerecht de speciale bak bananen en geen gewone, deze bevatten te veel suiker.


Patacones


2 bak bananen
(kokos) olie om te frituren
Fijn zout 

Deze bananen zijn lastig te pellen. Het beste werkt om de schil er in dunne parten af te trekken. Snij de schil eerst over de lengte in en pel dan af.
Snij de banaan in schuine plakken van 1 cm. Verhit de olie en bak de bananen in porties goud bruin. Laat ze wat uitlekken op keukenpapier. Zoek nu een beker of ander rond voorwerp om de bananen plat te drukken tot ronde platte koekjes. 
Bak ze vervolgens nog een keer tot ze een beetje knapperig zijn. 
Sommige bananen zullen donkerder worden,  door hoge zetmeel gehalte, Dit geeft niks. 
Leg ze weer op het keukenpapier er bestrooi met  het zout. Evt wat cayennepeper is ook erg lekker. 

Patacones worden meestal als bijgerecht gegeten of als snack met een salsa of avocado dip. 


Geen opmerkingen: