24 december 2013

Egg punch

Nog nooit eerder gemaakt maar na de eerste slok wist ik dat er een traditie geboren was! Wat een heerlijk drankje.



Egg punch

5 porties

250 ml volle melk
200 ml slagroom
4 ei dooier
125 gr suiker
1 tl kaneel
1 tl nootmuskaat
200 ml donkere rum


Verwarm de melk, slagroom met de nootmuskaat en kaneel in een steelpannetje, tegen het kookpunt.
Klop de dooiers met de suiker luchtig, ongeveer 5 min.
Voeg beetje bij beetje de melk bij de dooiers, goed roeren. Doe de punch terug in de pan en verwarm weer tot onder het kookpunt. De punch wordt nu gaar en dikker. Voeg op het laatst de rum toe en laat afkoelen.
Voor een optimale smaak moet de punch een nachtje staan. Maar of je dat haalt.....


3 opmerkingen:

Anoniem zei

hik

Ruth Hoosemans zei

Hhiikk, zie al een beetje dubbel.

Ruth Hoosemans zei

Hhiikk, zie al een beetje dubbel.