8 oktober 2013

Geitenkaas salade

Dit was afgelopen zomer echt mijn favoriete salade. Fris en voedzaam voor de kaas en noten. Ik koos voor geitenkaas met honing omdat ik zin had in zoet. Maar het kan natuurlijk ook met naturel kaas.

Salade met geitenkaas

100 gr gemengde salade
1 handje rucola
1/4 rode paprika, in stukjes
1 wortel, in stukjes
1/4 komkommer, in stukjes
1/2 zure appel, in partjes
8 walnoten
4 plakjes geitenkaas
3 el olijfolie
1 tl frambozen jam
1el balsamico azijn
Zeezout

Meng de sla met paprika, komkommer en wortel.
Meng de olijfolie, jam en azijn en maak op smaak met klein beetje zout.
Ik doe de dressing meestal al over de sla en garneer dan het bord pas. Zo kan ik de sla  om schudden en zit overal dressing.
Leg de sla op een groot bord of schaal. Garneer met de appel, geitenkaas en walnoten. Ik hou van zoet dus druppel nog wat honing over de salade. En een snufje grof zeezout geeft net een stevige kick.

Geen opmerkingen: