9 juni 2013

Stokbrood

Ik weet ook wel dat je tegenwoordig voor €0,35 twee van die afbak stokbroodjes kan kopen. En dat mijn stokbrood echt wel iets meer tijd kost, maar het smaakt dan ook echt een stuk beter! En veel duurder is het ook niet hoor.

Stokbrood

2 kleine broodjes


177 gr water
15 gr verse bio gist 
270 gr tarwe bloem
5 gr zout


Meng water en gist en laat de gist oplossen. Voeg de bloem en zout toe. Roer alles door elkaar en begin met kneden. Kneed het deeg voor minstens 30 minuten. 
Vet een kom in en laat het deeg daar in 30 minuten rijzen. 
Bloem je werkblad in en druk je deeg plat en vouw het in drie delen, zoals je een brief opvouwt. Leg het deeg op de naad en laat weer 10 minuten rusten. 
Verdeel het deeg in twee delen, druk het deeg plat en rol het op zo als op het filmpje. 
Leg het  stokbrood op 10cm van elkaar met de naad naar beneden op bakpapier en trek de tussen ruimte omhoog. 
Laat het brood nog 1 uur rijzen.
verwarm de oven voor op 230C en zet er een bakje water in. Schuif de stokbroodjes met papier en al op een hete bakplaat. Bak in 15-20 minuten goud bruin.

De stokbroodjes blijven een paar uur knapperig. Je kan ze ook invriezen en even kort opwarmen voor gebruik. 






1 opmerking:

Laleh in Wonderland zei

Dat ziet er heerlijk uit!