8 mei 2013

Volkoren bananen cake

Vergeten, zwarte zachte bananen. Ik vind ze nog wel eens in de kast.
De kinderen vinden het lekker geprakt met yoghurt en sinaasappelsap maar ook niet al te vaak. Toen ik de opdracht kreeg om een bananenbrood te bakken kwam ik tot een heerlijke ontdekking. Een volkoren bananen cake met dadels. Zonder extra suiker. Voor de opdracht maakte ik hem ook zonder dierlijk vet, boter. Ik heb het toen vervangen voor kokosolie.


Banaan rogge cake

2 eieren
3-5 el dadelsiroop/honing
125 gr zachte boter
100 gr volkoren tarwe meel
150 gr volkoren rogge meel
10 dadels in stukjes
2 tl bakpoeder
3 bananen geprakt
1 tl kaneel
3 el lijnzaad
3 el chiazaad
3 el sesamzaad

Verwarm de oven voor op 180C.
Meng de eieren, dadelsiroop en boter en roer met een pollepel goed door elkaar. Voeg de rest toe en roer luchtig.
Maak een vel bakpapier nat en verfrommel. Strijk het weer glad en bekleed een cakevorm naar keuze. Giet het beslag er op en zet in de oven.
Bak in 30-40 min gaar. Het ligt er nogal aan wat voor vorm je gebruikt. Dus prik voor de zekerheid met een prikker in de cake om te controleren.
Laat de cake een klein beetje afkoelen voor dat je hem met papier en al uit de vorm haalt. Vouw de zijkanten van het papier naar beneden en laat op het papier afkoelen. 



Geen opmerkingen: