23 mei 2013

Pastasaus

Deze pastasaus maak ik het liefst in mijn slowcooker en in grote hoeveelheden. Ik vries het vervolgens in porties in.
Dit is een recept voor ongeveer 6 personen.

Pastasaus de luxe

2 uien, gesnipperd
2 knoflook, gesnipperd
2 winterwortels
3 stengels bleekselderij
1/2 rode paprika
1/2 groene paprika
4 st zongedroogde tomaatjes op olie
3 blikken tomatenblokjes
1 glas rode wijn
1 el bruine suiker
3 laurierblaadjes
2 tl tijm
2 tl oregano
olijfolie
zeezout&peper naar smaak

Zet de slowcooker op de hoogte stand, fruit de ui en knoflook in een flinke scheut olijfolie en een scheut olie van de zongedroogde tomaatjes.
Snij de groenten in blokjes en voeg bij de ui. Blus af met de wijn. Voeg de tomaten blokjes en kruiden toe.
Zet de slowcooker laag, deksel er op en over een uur of 7 heeft u goddelijke pastasaus!






2 opmerkingen:

Arezu In Wonderland zei

Dat ziet er wel erg lekker uit.

XO

Ruth Hoosemans zei

Het was vandaag ook een prima saus voor op de pizza.