22 mei 2013

Kokos kipkerrie

Een prima gerecht voor in de slowcooker. In een pan kan natuurlijk ook.

Kip-Kerrie 

4p

1 el kokosolie
350 gr kipfilet of 8 drumsticks
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperde
1 rode paprika, stukjes
300 gr bloemkool, kleine roosjes
150 gr ananas, vers of uit blik in stukjes
1 blik kokosmelk
2 el kerriepoede
1 el zonnebloempitten
Zout & Peper naar smaak
evt Spaanse peper in ringen

Zet de SC op de hoogste stand. Fruit de ui en knoflook in de kokosolie. Voeg de kip toe en zet SC weer laag. 
Voeg nu al de ingrediënten toe behalve de zonnebloempitten. Laat zo 4-6 uur staan. Zelf wacht ik met het zout, het kookt soms wat in en wordt dan snel te zout.
Proef en breng op eigen smaak.
Rooster de zonnebloempitten in een droge pan en strooi ze over de kipkerrie.
Ik geef er meestal rijst bij.





Geen opmerkingen: