20 mei 2013

Kaneelbroodjes

Altijd een succes en heerlijk voor een zondagochtendontbijt.

Kaneelbroodjes

40st

550 gr bloem
8 gr gist
50 gr suiker
240 ml lauwe melk
125 gr zachte boter
2 eieren
5 gr zout
1 tl kaneel

Basterdsuiker
kaneel 

Maak een soepel deeg. Zonder de basterdsuiker en kaneel.
Laat het deeg 45 minuten rijzen. 
Verdeel het deeg in 3 delen. 
Vet het werkblad licht in met olie. Rol een deel deeg uit tot 25x25 cm. Strooi er basterdsuiker en kaneel naar smaak op en rol voorzichtig op. 
Snij er plakken van 1 cm dik van en leg die op een bakplaat met bakpapier. Leg de broodjes losjes tegen elkaar aan. 
Doe dit met al het deeg.
Laat de broodjes nu nog een 30minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 180C en bak de broodjes in 15-20 minuten gaar. Ik laat ze op de plaat afkoelen, dan wordt de onderkant lekker plakkerig. 



2 opmerkingen:

Linnas79 zei

Jij doet er ook weleens glazuur overheen, waar is dat van gemaakt?

Ruth Hoosemans zei

Ik maak dat van roomkaas, bv monchu, poedersuiker en limoen sap en rasp.