27 maart 2013

Smeren maar.

Met al dat lekkere brood op de plank moet er natuurlijk ook iets te smeren zijn. In de loop van de tijd heb ik een aantal lekkere botertjes gemaakt. Met de paasdagen voor de deur is het misschien wel weer eens iets anders dan het boterlammetje.
Neem voor alle soorten een boter van goede kwaliteit. Het liefst biologische roomboter.

Kruidenboter

100 gr zachte boter
1 teentje knoflook, geraspt
1 tl gedroogde dille
1 bieslook, heel fijn gesneden
1 tl zeezout
zwarte peper 

Meng alles door elkaar en proef. Doe in een mooi schaaltje en laat op kamertemperatuur op smaak komen. 

Boter met zeezout

100 gr zachte boter

1 el (grijs) zeezout

Meng alles door elkaar en proef. Doe in een mooi schaaltje en laat op kamertemperatuur op smaak komen. 

Honing limoen boter

100 gr zachte boter'
1 el honing
1 limoenschil (zest)

Meng alles door elkaar en proef. Doe in een mooi schaaltje en laat op kamertemperatuur op smaak komen. 

Zoete kaneel boter

100 gr zachte boter
1 tl kaneel
3 suiker klontjes

Hak de suikerklontjes één keer per klontje fijn
Meng alles door elkaar en proef. Doe in een mooi schaaltje en laat op kamertemperatuur op smaak komen. 





Geen opmerkingen: