26 maart 2013

Een tropische verrassing

De lente laat maar op zich wachten. Het is buiten bitter koud, ijs ligt op de sloten maar de volle maan die het paasfeest aankondigt staat te stralen aan de donkere heldere hemel. Kortom tijd voor wat tropische sferen in huis.
Gisteren kwam ik een echt zomers recept tegen. Ik had alles in huis dus waarom niet. Ohja, dat ik een paar weken geen suiker eet.... Nou ja dan geef ik het wel weg.


Ananas&kokos cake

150 ml melk
60 gr boter
240 gr gemalen kokos
240 witte basterdsuiker
1 ei
30 gr bloem
200 ananas
25 gr amandelschaafsel

Verwarm de oven op 180C. 
Verwarm de melk en los de boter daar in op. Meng de kokos en de suiker door elkaar en roer het ei er door. Voeg de melk toe en roer het beslag. Snij de ananas in stukjes en voeg toe. Roer de bloem er door.
Als je ananas uit blik wilt gebruiken laat deze dan heel goed uitlekken e  gebruik 10 gr meer bloem. Er komt altijd veel sap uit.
Maak van een vel bakpapier een losse prop en maak nat onder de kraan. Schut het meeste water er af en bekleed daar mee je vorm waar je de cake in wilt bakken. Invetten kan ook, maar dit is wel zo makkelijk.
Je kan er ook voor kiezen om kleine koekjes er van te maken.
Bak de cake 45-55 min in de oven. Hij is gaar als hij stevig aanvoelt en de sateprikker er schoon uitkomt. 
De kleine koekjes zijn met 20-25 min gaar. 

Het blijft een plakkerig zooitje cake maar de smaak brengt je rechtstreeks naar een zonnig wit tropisch eiland. Ogen dicht en je zit onder een palmboom met je voeten in de azuur blauwe zee.

Geen opmerkingen: