12 maart 2013

De snelle keuken

Wie een gezin met kinderen heeft weet maar al te goed hoe lastig het soms is om elke avond weer op tijd een redelijk verantwoorde maaltijd op tafel te krijgen. Vraag het de kinderen en zij eten het liefst een gerecht met de P. Prima, 1x per week. Maar die andere 6 avonden moet er ook gegeten worden en het liefst ook nog zonder al te veel gezeur en gemopper.
Zo als veel gezinnen hebben wij ook kinderen die sporten en andere activiteiten hebben buiten school om. Dat betekend dus dat we bijna elke avond echt op tijd moeten eten zodat er iemand naar het kinderkoor of voetbaltraining kan gaan. Het is dus erg fijn als je een aantal gerechten hebt die je echt binnen 30 min op tafel hebt en die ook nog eens makkelijk eten.
Een van mijn favoriete snelle gerechten is een roerbak van groenten, kip en noedels. de inhoud kan verschillen per keer, wat ik aan groenten in huis heb en soms zonder vlees en de smaakmakers verschillen per keer.

Noedels

4 p (2 vol 2 kind)

2 pakjes bamisoep, bv indomie
1/2 rode paprika
1/2 gele paprika
1 winterwortel
1/2 stronk paksoi 
100 gr taugé
1/2 komkommer
1 teentje knoflook
1 kipfilet, in blokjes
1 el olie (soort naar keuze)
1/2 el sesamolie
1 el sojasaus
2 el tomaten ketchup of chilisaus

Snij al de groenten in grove stukken, zoals jullie het liefst eten.
Meng de sesamolie, sojasaus en ketchup. 
Zet de bamisoep op met een beetje water. Doe de kruiden er gewoon bij.
Verwarm de olie in een wok of flinke koekenpan. Bak de kip. Doe de knoflook er bij en roer snel wat om, knoflook niet bruin laten worden. Doe de groenten er bij, begin bij de wortel, die moet het langst. Dan de paprika. Roer goed om. Voeg 3 el water uit het pannetje met bamisoep toe. Goed omroeren. 
Voeg paksoi, taugé en komkommer toe. 3 minuten bakken. En evt nog wat lepels water van de bamisoep.
Giet de noedels af en doe ze bij de groenten. Even goed omroeren. Probeer dit op hoog vuur te doen zodat het extra vocht verdampt maar de smaak blijft.
Doe de saus er door en verwarm goed door.

Aan tafel kan je er nog wat soja saus, sambal of andere smaak aan toevoegen. Maar houd het simpel.
Geen opmerkingen: