3 maart 2013

Beter dan Sonja B.

Soms kom je ook heerlijke berichten tegen op facebook. Net een verhaal van iemand die een kwarktaart heeft proberen te maken uit een boek van Sonja B. "Da ga ni lukke!" zouden buurman&buurman tegen elkaar zeggen.
En inderdaad, de taart was een ramp.
Maar kwarktaart is eigenlijk heel makkelijk en dus hier het recept.

Kwarktaart

200 ml slagroom
500 gr kwark
8 el jam (bv aardbeien jam)
Vers fruit als het er is. 
1 zakje gelatine blaadjes
1 rol chocolade koekjes
200 gr boter 

Laat de gelatine blaadjes weken in een kom met koud water.
Smelt de boter in de magnetron. Doe de koekjes in een zakje en sla ze aan kruimels.
Doe ze bij de boter en roer goed om. 
Stort de bodem in een appeltaartvorm en druk stevig aan met een lepel. Zet de vorm in de koelkast.
Doe de slagroom, kwark en jam in een kom en mix het door elkaar. 
Neem een steelpan en zet hem op laag vuur. Knijp de gelatine een beetje uit en doe hem met aanhangend water in het pannetje. In een paar minuten is het allemaal opgelost. Voeg nu al kloppend (mixer op laagste stand) toe aan de kwark. 
Snij het fruit dat je er door wilt doen klein. Neem je een zacht fruit zo als perziken doe er dan 2 velletjes gelatine extra bij. Bij verse aardbeien is dat niet nodig. Bewaar wat fruit voor op de taart,
Meng het door de kwark en schenk het op de bodem. Zet terug in de koelkast en met 3-4 uurtjes is de taart klaar.
Verwarm een dun lang mes onder de kraam en snij de taart los van de vorm. Versier de taart met een randje hagelslag en het fruit. Ook lekker is wat extra geklopte slagroom. 



 

Geen opmerkingen: