18 februari 2013

Upside down

Bananen toffee taart

Weer een recept op verzoek, Hildegard hier mee scoor je gegarandeerd vrijdag. 
En de rest van de smul apen die dit lezen en willen maken natuurlijk ook.

Caramel
150 gr slagroom
250 gr suiker
75 gr boter

Cake beslag
250 gr zachte boter
150 gr licht basterd suiker
250 gr zelfrijzend bakmeel
5 eieren
4 bananen


Caramel
Doe de suiker met een beetje (4 el)  water in een koekenpan en karamelliseer de suiker lichtbruin. (niet roeren, alleen evt. de pan schudden) en blus af met de slagroom, LET OP pan van het vuur en niet alles in een keer. De suiker is heel heet en kan spetten. 
 Breng aan de kook en roer tot het een mooie egale karamel is. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Schenk de caramel in de vorm.
Cake
Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Roer de boter en suiker smeuïg en meng het zelfrijzend bakmeel erdoor. Voeg een voor een de eieren toe. Pel de bananen en snijd de bananen in plakjes van 3-4 cm . Verdeel plakjes  banaan over de toffeelaag en schenk het cakebeslag erop. Bak de upside down in circa 55-60 minuten goudbruin en gaar. Prik in de cake om te controleren. Leg een plank of bord op de cake en kieper hem om. Verwijder het papier. LET OP er loopt zeer warme caramelsaus uit. 

Serveer met luchtige slagroom, ik neem hiervoor suikervrije slagroom omdat de taart al zoet genoeg is. Of een stevige schep goede vanille ijs. 


Bron: Foodelicious 


3 opmerkingen:

Linnas79 zei

Jummmmm, deze ga ik zeker een keer maken!

(Mag ik dan een keer bij jou kijken hoe die caramel moet? Dat krijg ik NIET voor elkaar...)

Ruth Hoosemans zei

Ik kom hem wel een keer bij je maken. Het is echt zo makkelijk.

Linnas79 zei

Altijd gezellig!!