4 februari 2013

Foodswap *Pasen*

Het nieuwe jaar is al weer even opgang gekomen, de meeste nieuwjaars recepties zijn wel achter de rus en de rust keert weer. Een mooie tijd om een nieuwe Foodswap op te zetten. Met nog iets meer dan 40 dagen te gaan tot Pasen lijkt me dit een leuk onderwerp. Dus dit keer een foodswap in het teken van Pasen.

Hoe gaat een foodswap in zijn werk?
Je meld je aan via dit blog of twitter of mail. Op 1 maart worden de loodjes getrokken en krijg je te horen voor wie je de opdrachten mag maken.
De foodswap bestaat uit een aantal opdrachten die iedereen maakt. Je maakt alle opdrachten.
In de week voor Pasen verstuur je jou box met lekkers naar diegene van wie je het loodjes hebt getrokken. Dit houden we zo veel mogelijk GEHEIM.
En dan is het afwachten tot de postbode komt met jou pakje.

Moet je een topchef zijn?
Nee natuurlijk niet. Het is juist voor iedereen. Als je het leuk vindt om te koken en vooral ook om iets lekkers te ontvangen, kan je mee doen.
Bedenkt wel dat het maken van de opdrachten enige tijd kost. Maar die tijd steekt iedereen er in. Dus je krijgt het ook weer terug.

Via twitter kan je 'tipjes-van-de-sluier' laten zien en vooral leuk met de andere deelnemers kletsen. We gebruiken hashtag #foodswapPasen

Wil je meedoen?
Dan stuur je Naam + Twitternaam + Mailadres  naar info@puurlekkerland.nl en krijg je vanzelf je loodje in je mailbox.

Opdrachten

1: Geen Pasen zonder versierde eieren. Bij veel families een vaste traditie met de kinderen op de zaterdag voor Pasen. 
Maak een mooi versiert ei.

2: Pasen is bij uitstek geschikt om een uitgebreid ontbijt of brunch op tafel te zetten. Pasen is traditioneel ook het feest van het zoete brood. In Nederland kennen we het Paasbrood met spijs en  in de landen om ons heen hebben ze ook nog heerlijke tradities.
Maak een zoet brood of broodjes. Het hoeft niet perse een echt paasbrood te zijn. 

3: Pasen is ook het begin van de lente. Ook al valt het heel vroeg in het jaar deze keer, van af Pasen zie je de voorzichtige komst van de lente. DE tijd om weer met de handen in de grond te zitten. Of je nou een mega moestuin hebt of een balkon of stadstuin, iedere plek is geschikt om je eigen plantjes te planten. Er zijn super leuke 'vierkante meter' bakken te koop tegenwoordig waar je met weinig ruimte toch je eigen mini moestuin kan maken. En wat is er nou leuker om  een zaadje uit te zien groeien tot een tomaat, pompoen of ui? 
Geef de ander een stekje of zaad voor een lekker hapje in de toekomst.
 (Hou er rekening mee dat niet iedereen een grote tuin heeft en dus niet altijd een pompoen of courgette plant kwijt kan. Zet in de beschrijving goed wat het is en hoe het geplant moet worden. )

4: Als kind kreeg ik altijd een chocolade paashaas met Pasen. In mijn ogen was het een gigantisch ding en deed ik er eeuwig mee. En wat ik ook goed weet was dat het echte goede chocola was uit België. Voor mij hoort chocola dus bij Pasen. Maar niet die paaseitjes van 500 gr voor €1,99.
Wat is jou ultieme chocolade? Deel dat met de ander.
( Het is niet nodig om bergen chocola op te sturen. Want van goede chocola heb je niet veel nodig. Maar vertel er wel bij waarom is dit zo lekker is en waar het te koop is.) 


Als er vragen zijn hoor ik het graag.


Geen opmerkingen: