13 februari 2013

Een beetje van mezelf en een beetje van......

Mezelf!

Inderdaad, weer een recept waar niks anders dan pure en 'hele' producten in gaan. Elk ingrediënt is er om smaak van de nasi  te geven en niks anders. 
Vandaag dus een recept voor Nasi.

Nasi Goreng

4 personen

Boemboe
1 ui
3 teentjes knoflook
1-2 lomboks of spaanse pepers
30 gr palmsuiker (Gula Djawa)
50 gr garnalen of 2 tl trassi 
2 tl ketoembar
1 el zeezout
2 el ketjap
1 el pindakaas

300 gr kip in blokjes
100 gr ham in blokjes
400 gr nasi groenten
600 gr gekookte rijst. 

Doe al de ingredienten van de boemboe in een keukenmachine. Hak alles fijn maar het hoeft geen puree te zijn. 
Bak de kip in de pan gaar. Zet apart.
Bak de boemboe op laag vuur in 5 min gaar, het gaat nu heerlijk ruiken.
Doe de groenten en ham er door en schep goed om. Voeg kip toe en proef. Mag het iets pittiger of wat meer zout? Voeg wat extra sambal of ketjap of zeezout toe. 
Eigenlijk niks meer aan doen! 


Geen opmerkingen: