12 februari 2013

Chili Sin Paquetes

Chili Con Carne

Een super makkelijk gerecht maar vaak wordt er voor de kruiden toch een snel en makkelijk pakje gebruikt.  En dat is natuurlijk jammer want naast kruiden zitten er ook veel andere ingredienten in die je normaal niet in de chili verwacht. 
* Aroma
* Suiker* Gistextract* Rookaroma* Tarwebloem* Aardappelzetmeel* Gerookte gist
Ik weet niet wat jullie hier van vinden, maar ik heb het niet op mijn kruidenplankje staan en zou het ook niet zo 123 in de chili verwachten. Over gistextract of E621 is al heel veel geschreven en wordt gewoon afgeraden. En ook weer de suikers.

Ik zal een recept geven voor een heerlijke chili. En vergeet niet dat je elk recept kan aan passen aan je eigen smaak en je gezin. Mijn kinderen houden van pittig, maar die zijn een beetje raar.... (zit in de familie)

Chili con Carne 

4-6 personen

1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 chili of spaanse peper, gesnipperd
2 wortels, in kleine stukjes
1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes
1 paprika, in kleine stukjes
2 tl komijn poeder
2 tl kaneel poeder
2 tl chili poeder of paprika
2 el balcamico azijn 
2 el zeezout
verse peper
1 pot witte bonen in tomatensaus
1 pot bruine bonen
1 kleine pot mais
1 kleine pot kidneyboon 
1/2 blik tomatenblokjes of 3 tomaten in stukjes
400 gr biologisch gehakt
1/2 bosje koriander, gehakt 
3 el olijfolie

Verwarm de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui, knoflook en chili zachtjes. Voeg de klein gesneden groenten toe en bak tot het zacht en licht gekleurd is. Voeg de kruiden toe en pak even mee. Blus af met de azijn en voeg de bonen, tomaten  en mais toe. Maak op smaak met zout en peper. Laat het zo 30 min heel zachtjes pruttelen.
Bak het gehakt apart en voeg toe. 
5 min voor het serveren de koriander fijn hakken en er door doen. Even door warmen en serveren met witte rijst. 






1 opmerking:

silvana zei

Chili con carne met afgebakken brood is ook erg lekker!!