21 januari 2013

WeekMenu 4

Het is weer maandag dus ook tijd voor het weekmenu van deze week.
Ik heb voor deze week gezocht naar gerechten met veel verschillende groenten. Gewoon omdat ik daar zin in had.

Maandag: Paella
Dinsdag: AVG (aardappels-vlees/vis-groenten) Zelf in te vullen
Woensdag: Chineese noedels met groenten
Donderdag: Boerenkool
Vrijdag: Friet-Kip-Appelmoes
Zaterdag: Wilde plannen met wild.
Zondag: Risotto met spinazie en pijnboompitjes

Paella

Ik maak vandaag een vrij simpele versie van het Spaanse gerecht. Geen zin in veel vis. Maar het leuke van dit recept is dat je er zelf door kan gooien wat je lekker vindt. Geen vlees? Prima, dan doe je er vis en "fruit de mar" door.

500 gr paellarijst
1 liter (vis) bouillon
4 kip vleugeljes
4 drumstiks
1 ui, gesnipperd
3 t knoflook
1 rode paprika
1 gele paprika
1 grote tomaat, in blokjes
1 handje diepvries erwten
olijfolie

1 zakje peallakruiden 

Marineer de kip in olijfolie met 1 uitgeperst teentje knoflook en wat zout en peper.
Verwarm de paellapan of grote hapjespan.
Fruit de ui en knoflook heel zachtjes, niet te veel laten kleuren. Snij de helft van de paprika's in kleine blokjes, hou de rest apart. Voeg de paellakruiden toe.
Voeg de rijst toe en bak even mee, de rijst wordt wat glazig. Voeg tomaat, paprika en erwten toe. Even mee bakken. Blus af met 2 soeplepels bouillon. Even doorroeren en laat op zeer laag vuur staan.
Voeg elke keer als de bouillon opgenomen is een lepel toe. Niet te veel roeren.
Bak de kip in een andere pan gedeeltelijk gaar en leg daarna op de paella. 
Snij de paprika in repen en leg die ook mooi op de paella. Blijf bouillon toevoegen. Als die op is zet je het vuur heel laag en dek de pan af.
Test of al de rijst gaar is. Paella mag best een beetje aankoeken aan de bodem, maar niet aanbranden. 

Serveer met wat lekker brood, aioli en wat frisse salade. 

Geen opmerkingen: